Teambuilding

Ook het onmogelijke is haalbaar, als je in kleine stappen denkt.

p1070141p1070156
  • Een team loopt vast omdat de medewerkers niet goed met elkaar kunnen samenwerken.
  • Men heeft geen begrip voor het werk van de collega’s, waardoor er wrijving ontstaat.
  • Men wijst naar de ander, niemand neemt zelf regie

Als medewerkers de ruimte krijgen zich zelf te ontplooien, zijn zij ook bereid de klussen op zich te nemen die minder populair zijn. Ik verbind afdelingen en mensen die niet gewend zijn met elkaar te communiceren. Ik vind nieuwe wegen van samenwerking ondanks of misschien juist dankzij de chaos of crisis waarin een bestaand project is beland.

Complexe projecten zijn mij niet complex genoeg. Ik heb jarenlange ervaring met afdelingen en teams die na een ingrijpende reorganisatie ineens met elkaar moeten werken. Vaak denkt men in een aantal teambuildingssessies thema’s als vertrouwen, samenwerken en effectief communiceren te kunnen bespreken en aan te pakken. Het tegenovergestelde is echter vaak het geval. Sociaal gewenste en politiek correcte antwoorden leveren geen duurzaam resultaat en men is weer terug bij af. Ik houd er juist van mensen de lastige dingen  te laten benoemen, dat levert een sneller en beter resultaat.

Als eerste spreek ik de leden van een team individueel en laat ik hen vertellen over hun werk en ervaringen. Tegelijkertijd analyseer ik  de sterke en zwakke kanten van het team. Vervolgens  confronteer ik de medewerkers  met de  tegenstrijdige ideeën en acties en stimuleer ik de dingen die al goed gaan. Van daaruit werken we aan de verbeterpunten.

Ik laat mensen de mooiste resultaten behalen door hen te laten werken op de manier die het beste bij hen past. Ik zet een nieuwe afdeling of nieuw project op en haal het beste uit het team naar boven.