Aanbevelingen

randjerandje

@ Review onboarding traject

Als ik dit de eerste drie maanden had gehad dan had het mijn start bij dit bedrijf iets makkelijker gemaakt. De vrijheid en flexibiliteit hier spreken me namelijk erg aan ( daarom ben ik hier ook aan de slag gegaan ), maar de valkuil kan ook zijn dat je gaat zwemmen en niet meer bovenkomt.

Het is altijd prettiger om daarover te kunnen sparren met een onafhankelijke coach met een spiegelfunctie. Zeker als je in een nieuwe organisatie komt en je niet altijd weet bij wie je terecht kunt. 

De afwisseling tussen korte telefonische gesprekken en langere live werksessies was prettig. U hield de vinger aan de pols tijdens de telefoongesprekken en door de interactie tijdens de werksessies kon ik aan de slag met mijn inzichten. Nogmaals dank voor de coaching en het gehele traject.

@ Review training stress en burn-out

Een boeiende en interessante training met betrokken trainers en een kleine groep collega’s. Alle onderwerpen met betrekking tot stress en burn-out zijn aan de orde gekomen met aandacht voor persoonlijke leerwensen. Een prettig tempo, goede afwisseling met theorie en opdrachten en veel feedback. Voor de collega’s een prima basis om in de praktijk mee aan de slag te gaan. Interessant om te zien dat collega’s onderling ook veel meer respect voor elkaar krijgen door deze training, je moet je open stellen tegenover je collega’s die je misschien wel helemaal niet zo goed kent.

Tamara Prooij HR adviseur Rotterdam The Hague Airport

@ confronterend – effectief – persoonlijk

Eigenlijk zou iedereen standaard zo’n coach moeten hebben! Dat zou denk ik veel problemen kunnen voorkomen en ervoor kunnen zorgen dat men zich bewuster is van zijn eigen gedrag (op en buiten de werkvloer).

@ Eveline is open in het gesprek en heeft mij ruimte en handvatten gegeven om mee te werken en mijzelf te resetten.

……daar zat ik dan, wist me helemaal geen raad hoe nu verder te handelen of te denken. Welke richting moet ik nu op om het gewenste resultaat te halen zonder gezichtsverlies of dat het nog méér conflicten zou geven? Ik heb me zelf in die positie gezet, maar kom er niet uit, ben de richting kwijt.

 Het voelt als een mengpaneel met allemaal knoppen netjes op een rij, waar je invloed op het licht of geluid kunt uitoefenen. Je wilt (je moet) iets veranderen maar welke knop is het?

 In gesprek met Eveline heeft ze mijn probleem zichtbaar gemaakt, door de juiste vragen te stellen en door te vragen en mij aan het werk te zetten. De antwoorden direct op een flip-over te zetten en zo inzicht te creëren voor mezelf, waarmee ik verder kon. Zeer efficiënt.

Zij leidde me uiteindelijk naar die ‘knop’ op het mengpaneel, naar de juiste spot, maar daar bleef het niet bij. Ik wist het zelfs een draai te geven, met het gewenste resultaat.

Doortastend, oprecht, heel natuurlijk, zonder dat ik mij maar enigszins ongemakkelijk voelde. Het was vertrouwelijk en veilig. Dat laatste was voor mij belangrijk, je stelt je toch kwetsbaar op!

Het voelde als een overwinning, zeg maar ‘een gouden plak’. Ik kreeg meer zelfvertrouwen, voelde me zekerder en dát had ik nodig.

 

@ Zonder waarde oordeel / Praktisch en veilig

@ Focussen op je eigen vraag en behoefte en daar streng in zijn om die scherp te krijgen. Geen zweverig nadenken, maar actie. Direct, goede inzet/reactie op non-verbale communicatie.

@ Eveline richt zich volledig op de hulpvraag waardoor de tijd efficiënt wordt gebruikt en onderscheidt zich door het belang van de coachee voorop te stellen.

randjerandje

@ Door jouw rustige manier van praten en vooral vragen stellen, kon ik ondanks alle hectiek van het werk toch iedere keer weer tot nieuwe inzichten komen. Je bent ontzettend open.

Je hebt me laten ervaren wat er gebeurde als ik over punten praatte die emotioneel beladen waren, en me vervolgens handvatten gegeven om ermee om te gaan.

Je laat mensen in hun waarde terwijl je kritische vragen stelt; mensen worden geacht echt goed na te denken want is het antwoord niet voldoende krachtig dan blijf je doorvragen… door mij te laten praten, kwam ik zelf ook achter steeds meer zaken.

@ Je geeft nadien aan waar de persoonlijke kracht zit en dat geeft mensen (mij) moed om door te pakken, want uiteindelijk moet je het toch zelf doen.

@ Coachen is een spiegel voorhouden en dat heb je bij mij heel goed gedaan!

@ Het eerste dat in me opkomt zijn de woorden ‘luisteren’ en ‘warmte’. Je hebt me langs het muurtje geleid waar ik tegen aan liep, zodat ik weer uitzicht had op de weg naar mijn doel. Daar ben je goed in: muurtjes weghalen, paden (laten) uitstippelen en haalbare doelen scherp krijgen. Je creëert hiervoor een veilige omgeving. In het hele gesprek heb je er voor gezorgd dat het mijn muur, mijn weg en mijn doel bleef. Dat is knap.

Steekwoorden die jou tijdens het coachgesprek typeren zijn wat mij betreft: 

  • Warmte
  • Creëren van een veilige omgeving
  • Zonder waardeoordeel
  •  Luisteren 
  •  Praktisch
randjerandje

@ Ik heb een aantal coaching gesprekken met Eveline gevoerd omdat het voor mij niet duidelijk was welke rol ik had/moest pakken in een nieuw team waar ik voor gevraagd was. Eveline heeft me geholpen een aantal zaken heel duidelijk op een rijtje te zetten door me aan te sporen om te visualiseren hoe het team nu georganiseerd was en hoe ik dacht dat het zou moeten zijn. Dit was voor mij een eye opener. Ik dacht namelijk dat ik dat zo uit kon leggen maar dat bleek helemaal niet het geval. Een mooi concrete suggestie om zelf mee aan de slag te gaan. Ik vond het voordeel van Eveline als coach dat ze zowel de organisatie en de complexiteit daaromheen goed kent en begreep waar ik tegenaan liep, maar juist ook heel objectief blijft en focust op je eigen vraag en behoefte en daar streng in kan zijn om die scherp te krijgen. Ze kan goed doorvragen en gaat gestructureerd aan de slag. Doordat ze de goede vragen stelt en binnen de gemaakte afspraken blijft, kom je in korte tijd echt een stap verder! Geen zweverig nadenken, maar actie J Dat werkte voor mij heel prettig.

@ “Ik heb één coaching sessie met Eveline gehad en dankzij haar luisterend vermogen gevolgd door het stellen van de juiste vragen, kwamen we snel tot de kern en praktische vervolgstappen. Eveline richt zich volledig op de hulpvraag waardoor de tijd efficiënt wordt gebruikt en onderscheidt zich door het belang van de coachee voorop te stellen.”

@ Ik heb de coachgesprekken tot nu toe als heel prettig ervaren en het heeft mij als persoon en als werknemer ook echt veel gebracht.

 @ Je bent ontzettend open en oprecht geïnteresseerd. Wat ik heel belangrijk vond is dat ik me veilig voelde! Je deelt toch bepaalde zwaktes. Maar ik heb me nooit zorgen gemaakt over dat informatie op een verkeerde plek zou uitkomen.

randjerandje